<nobr id="vhpnb"><xmp id="vhpnb"></xmp></nobr>
      <delect id="vhpnb"></delect>
      <thead id="vhpnb"><del id="vhpnb"><video id="vhpnb"></video></del></thead>
      <object id="vhpnb"></object>
      <optgroup id="vhpnb"><del id="vhpnb"></del></optgroup>
          <thead id="vhpnb"><del id="vhpnb"><video id="vhpnb"></video></del></thead>
            考试吧

            职称英语

            考试吧>职称英语>模拟试题>综合类>正文
            2018年职称英语综合A概括大意精选试题及答案(2)
            考试吧 2018-02-08 08:41:42 评论(0)条

              >>>关注“考试吧职称英语”微信,获取精华复习资料

              >>>2017年职称英语综合A概括大意精选试题及答案汇总

              第3部分:概括大意与完成句子(第23——30题,每题l分,共8分)

              下面的短文后有两项测试任务:(1)第23——26题要求从所给的6个选项中为第2——5段的每段选择1个最佳标题;(2)第27——30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。

              Is There a Way to Keep the Britain's Economy Growing?

              (1) In today's knowledge economy, nations survive on the things they do best. Japanese design electronics while Germans export engineering techniques. The French serve the best food and Americans make computers.

              (2) Britain specializes in the gift of talking. The nation doesn't manufacture much of anything. But il has lawyers, stylists and business consultants who earn their living from talk talk and more talk The World Foundation think tank says the UK's four iconic jobs today are not scientists engineers, teachers and nurses. Instead, they're hairdressers, celebrities, management consultant,and managers. But can all this talking keep the British economy going? The British govemmenl thinks it can.

              (3) Although the country's trade deficit was more than 60 billion in 2006, UK's largest in th postwar period, officials say the country has nothing to worry about. In fact, Britain does hay a world-class pharmaceutical industry, and it still makes a small sum from selling arms abroad.It also trades services- accountancy, insurance, banking and advertising. The government believes Britain is on the cutting edge of the knowledge economy. After all, the country .Shakespeare and Wordsworth has a literary tradition of which to be proud. Rock'n' roll is at English language medium, and there are billions to be made by their cutting-edge bands, hother words, the creative economy has plenty of strength to carry the British economy.

              (4) However, creative industries account for only about 4 percent of UK's exports of goods an services. The industries are finding it hard to make a profit, according to a report of thNational Endowment for Science, Technology and the Arts. The report shows only 38 percen of British companies were engaged in "innovation activities", 3 percentage points below the EU average and well below Germany (61 percent) and Sweden (47 percent).

              (5) In fact, it might be better to call Britain a "servant" economy--there are at least 4 million people "in service", The majority of the population are employed by the rich to cook, clean,and take care of their children. Many graduates are even doing menial jobs for which they do not need a degree. Most employment growth has been, and will continue to be, at the low-skill end of the service sector--in shops, bars, hotels, domestic service and in nursing and care homes.

              23. Paragraph 2__________

              24. Paragraph 3 __________

              25. Paragraph 4 __________

              26. Paragraph 5 __________

              A. Growth of Economy

              B. "Servant" Economy

              C. Strength of the Creative Economy

              D. Weakness of the Creative Economy

              E. Gift of Talking

              F. Export of Talking Machines

              27. Every country has its own way __________

              28. The British government doesn't seem __________

              29. The creative industries find it difficult__________

              30. Many graduates are employed __________

              A. to find jobs

              B. to do low-skill lobs

              C. to feed its people

              D. to handle disputes

              E. to make a profit

              F. to worry about the British economy

              第3部分:概括大意与完成句子

              23.E。本段的主题句为首句“英国人善于谈话”。talk几乎贯穿在整个段落中,因此是段落主题词,由此推断E或F可能是答案。段首句及段尾句均与E相关,且意义一致,因此E是答案。gift是“天赋”的意思。

              24.C。该段主题句是尾句。该段说:英国是著名作家Shakespeare(莎士比亚)和Wordsworth(华兹华斯)的故乡,这些文学家和英国的摇滚乐团创造了大量的精神财富,也为英国赚得了大量的钱,显示了创造性经济的力量。由此也可得出C是答案。

              25.D。第四段的第二个句子是段落主题句(权威机构的观点)。该句讲述“创造性行业的弱点是很难盈利”,因此D是答案。提示:通常出现在段落开头部分或结尾部分的权威机构/权威人士的观点/发言/研究发现往往直接揭示段落主题。

              26.B。第五段首句是主题句。该句大意是:实际上,把英国的经济叫做服务经济更恰当一些,因为至少有400万人在做服务性工作。因此选B。

              27.c。题干:每个国家都有其__________的方法。利用题干关键词可以定位到第一段首句。该句说:在今天的知识经济时代,各个国家都靠自己的强势领域而生存。因此选to feed its people(养活自己的人民)与survive相对应。

              28.F。题干:英国政府好像不__________。利用问题句中的特征词British government作为答案线索,在文章中找到答案相关句:第二段的最后两句话。大意是:所有这样的言论能让英国的经济运转吗?英国政府认为是可以的。由此可推断出:英国政府好像并不担心英国的经济。所以F是对的。

              29.E。题干:创新行业发现很难__________。利用题干关键词可以定位到第四段的主题句:“The industries are finding it hard to make a profit,according to a report of the National Endowment for Science,Technology and the Arts.”(根据国家科学技术艺术捐赠委员会的一份报告,这些创造性行业在获得利润上很困难)。因此,E为正确答案。

              30.B。题干:许多毕业生被雇佣__________。利用问题句中涉及的修饰结构的细节信息词many graduates(许多毕业生)作为答案线索,在文章第五段中提到,许多毕业生甚至在干不需要学位的体力活。体力活是属于低技术的活,因此B是正确的。

            展开全文
            评论(0条) 发表
            触屏版电脑版
            Copyright ? 2004-2019
            考试吧(www.botvu.cn)北京雄鹰教育科技股份有限公司
            社会统一信用代码:91110 10877 95089 232
            帮助中心
            日本热情在线00免费AV